Real Madrid rondt megatransfer van Bale eindelijk af

Eindelijk is het dan zo ver. Gareth Bale verruilt Tottenham Hotspur voor Real Madrid, zo bevestigen de Madrilenen op de clubwebsite.

Real Madrid rondt megatransfer van Bale eindelijk af

De miljoenentransfer, het precieze bedrag is nog niet bekend gemaakt door Real, van Bale leidde al de gehele zomer tot veel speculatie in diverse media. De eerste berichten over het plan van Real-preses Florentino Pérez om Bale naar Estadio Santiago Bernabéu te halen dateren al van begin juni. Sindsdien ontstond er een onophoudelijke stroom van berichten over of de nu duurste speler aller tijden nu wel of niet zou vertrekken van White Hart Lane.

Duur is Bale zeker. De vliegensvlugge vleugelaanvaller gaat volgens het doorgaans goed ingelichte Marca een netto jaarsalaris van zeven miljoen euro opstrijken, waarmee hij in één klap een van de bestbetaalde spelers in de selectie van Real Madrid is. Morgen om één uur wordt Bale, die een zesjarig contract tekent, in Madrid gepresenteerd.

Dat Real dergelijke astronomische bedragen overheeft voor Bale, zegt alles over zijn kwaliteiten. Zowel zijn collega's uit de Premier League als de Engelse journalisten riepen de begaafde linkspoot afgelopen seizoen uit tot beste speler van de hoogste afdeling van Engeland.

Vooral in 2013 scoorde de in Cardiff geboren Bale aan de lopende band. In zestien competitieduels maakte hij alleen al twaalf goals, terwijl hij ook in de Europa League drie treffers liet noteren in vier duels. Bovendien werden directe vrije trappen meer en meer zijn handelsmerk. Vooral de manier waarop dat gebeurde was opmerkelijk: net als bij zijn nieuwe ploeggenoot Cristiano Ronaldo dropen ook de ballen van Bale van het effect.

Met Bale als nieuwe Galacticó denkt Real-voorzitter Florentino Pérez de strijd met aartsrivaal Barcelona in zijn voordeel te kunnen beslechten. Barça trok deze zomer Neymar aan voor 58 miljoen euro. Bale, aangetrokken als de tegenhanger van Neymar, is de ultieme troef van Real in de strijd om de Spaanse landstitel en met name in de jacht op de zo begeerde tiende Champions League-zege - La Décima - waar De Koninklijke inmiddels al dertien jaar op wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen