Lahm en Neuer zien licht op groen voor WK-deelname

Reacties

Bondscoach Joachim Löw kan opgelucht ademhalen. Zowel Philipp Lahm als Manuel Neuer kan volgens Bayern München met Duitsland deelnemen aan het WK. De aanvoerder en doelman van Der Rekordmeister hielden blessures over aan de bekerfinale tegen Borussia Dortmund.

Lahm en Neuer zien licht op groen voor WK-deelname

Lahm verliet het veld in het Olympiastadion in Berlijn al na een half uur met een enkelblessure. Hij heeft echter geen banden of botten beschadigd, zo blijkt na onderzoek van clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Naar verwachting moet Lahm vijf tot zeven dagen rust houden.

Neuer speelde de wedstrijd wel uit, maar had na de 2-0 zege na verlenging zoveel last van zijn rechterschouder dat hij de DFB-Pokal alleen met zijn linkerhand kon vasthouden. De 28-jarige doelman heeft slechts een kleine scheur opgelopen in de banden van zijn rechterschouder. Hij zal voorlopig een mitella dragen en het rustiger aan doen tijdens de trainingen.

Dat zowel Lahm als Neuer, zoals het er nu naar uitziet, zonder problemen in actie kunnen komen tijdens de eerste WK-wedstrijd op 16 juni tegen Portugal, is een flinke meevaller voor Löw. Met Mario Gomez ontbrak er door een slepende knieblessure al een dragende speler in de Duitse voorselectie.

En de centrumspits van Fiorentina was lang niet de enige van de Duitse internationals die dit seizoen aan de kant stonden met uiteenlopende blessures. Ook Miroslav Klose, Gomez' concurrent, kwakkelde deze jaargang met zijn fysieke gesteldheid. De 35-jarige aanvaller van Lazio kan wél deelnemen aan het WK en dus jacht maken op het record van Ronaldo, topscorer aller tijden met vijftien goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.