Kwakman en Tuyp keren terug bij FC Volendam

Reacties

Kees Kwakman en Jack Tuyp keren komende zomer terug bij FC Volendam. Kwakman komt transfervrij over van het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits FC. Tuyp (foto) speelt dit seizoen voor Helmond Sport, dat de 31-jarige aanvaller huurt van het Hongaarse Ferencváros.

Kwakman en Tuyp keren terug bij FC Volendam

Voor Kwakman is het alweer even geleden dat hij in het shirt van Volendam voetbalde. De 31-jarige verdediger vertrok negen jaar geleden naar RBC Roosendaal en kwam sindsdien uit voor NAC Breda, FC Augsburg, FC Groningen, weer NAC en nu dus Bidvest Wits. De linkspoot tekende bij zijn jeugdliefde een driejarig contract.

'Ik kan m'n carrière beëindigen bij m'n eigen club in eigen dorp, en dat is prachtig. Uit de aanbieding van FC Volendam sprak enorm veel waardering. Ik hoop samen met Jack een positieve impuls te kunnen geven', zegt Kwakman op de website van de nummer vijf van de Jupiler League.

In tegenstelling tot Kwakman was Tuyp pas twee jaar vertrokken bij de club waarvoor hij in 231 duels 116 keer scoorde. De goaltjesdief was bij Ferencváros en Helmond Sport echter geen schim van zichzelf en tekent voor twee jaar. 'Ik ben blij dat FC Volendam mij weer de kans geeft om te doen wat er van een spits verwacht wordt: doelpunten maken.'

Zowel in seizoen 2007/08 (26 goals) als in het seizoen 2012/13 (27 goals) werd Tuyp namens Het Andere Oranje topscorer in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.