Helmond Sport haalt Tuyp terug naar Nederland

Reacties

Jack Tuyp speelt komend seizoen weer in Nederland. De dertigjarige spits wordt door Helmond Sport voor één seizoen gehuurd van het Hongaarse Ferencváros.

Helmond Sport haalt Tuyp terug naar Nederland

Met uitzondering van het jaar in Hogarije en één seizoen FC Groningen (2004/05), speelde Tuyp zijn gehele carrière voor de club uit zijn geboorteplaats: FC Volendam. Daar maakte hij naam als erkend doelpuntenmaker.

Nadat hij het seizoen 2012/13, waarin FC Volendam op de laatste speeldag naast het kampioenschap in de Jupiler League greep, met 27 goals had afgesloten als topscorer, verhuisde hij naar Hongarije. Daar trof hij in Ricardo Moniz een Nederlandse trainer. In zijn debuutwedstrijd scoorde hij direct, maar uiteindelijk zou hij tot slechts zeven optredens komen.

In november kwam hij voor het laatst in actie, daarna werd Moniz ontslagen. In februari van dit jaar werd Tuyp, samen met Nederlanders Mark Otten en Arsenio Valpoort, zelfs verbannen uit de A-selectie. Helmond Sport, dat de competitie opende met een 1-0 thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard, geeft hem nu kans op eerherstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.