NAC Breda betaalt na Schalk ook Kwakman nog door

Reacties

NAC Breda betaalt behalve Alex Schalk ook Kees Kwakman nog een vergoeding. Het geld komt uit het spelersbudget van de Parel van het Zuiden.

NAC Breda betaalt na Schalk ook Kwakman nog door

Dit stelt de West-Brabantse club in een statement. 'Door de ontbindingsovereenkomst voorkwam NAC dat het de beide spelers een volledig salaris moest betalen, waardoor er ruimte werd gecreëerd in de spelersbegroting', zo luidt de officiële verklaring.   

Toenmalig trainer Nebojsa Gudelj wilde niet meer werken met het tweetal. Hij vond ze te mondig. Ze zouden een negatieve invloed hebben op het teamproces, volgens de inmiddels ontslagen trainer. Hoewel technisch directeur Graeme Rutjes toen al wist dat het draagvlak voor Gudelj miniem was, liet hij zijn oren hangen naar zijn trainer: hij ontbond de nog tot medio 2015 doorlopende contracten van Schalk en Kwakman. Ze vertrokken naar respectievelijk Go Ahead Eagles en Bidvest Wits FC in Zuid Afrika.

Rutjes liet Schalk gaan op het moment dat NAC nog geen spits in de selectie had. Later huurde hij Stipe Perica van Chelsea, de aanvaller die vooralsnog niet onomstreden is. Als nieuwe centrale verdediger kwam de Bredase leiding met Aleksandar Damcevski op de proppen. Hij is in de pikorde inmiddels gepasseerd door jeugdspeler Jesse van Bezooijen. De druk op Rutjes, die onder anderen ook Kingsley Boateng en Isak Ssewankambo naar Breda haalde, is vanwege zijn zwalkende technische beleid inmiddels groot.   

Komende zaterdag wacht NAC de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Bij verlies worden de degradatiezorgen nóg serieuzer. Eerder vandaag maakte de Bredase club bekend dat Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens voorlopig geen deel meer uitmaken van de selectie. Ze zijn disciplinair geschorst vanwege 'onprofessioneel gedrag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.