NAC: Kwakman gaat, Boateng komt

Reacties

Kees Kwakman (30) vertrekt met onmiddellijke ingang bij NAC Breda. De verdediger maakt de overstap naar het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits, de club waar voormalig NAC'er Glen Salmon actief is. De West-Brabanders laten hem transfervrij gaan.

NAC: Kwakman gaat, Boateng komt

NAC was al een tijd op de hoogte van het aanstaande vertrek van Kwakman en heeft inmiddels vervangers op het oog. Aangezien ook Jordy Buijs is vertrokken, moeten de Bredanaars op zoek naar twee nieuwe centrale verdedigers.

Kwakman speelde in zijn loopbaan voor FC Volendam, RBC Roosendaal, FC Groningen en was nu aan zijn tweede periode bezig bij NAC Breda.

Het moment van het vertrek van Kwakman is voor de buitenwereld verrassend, het vertrek an sich niet. De verdediger botste vorig seizoen regelmatig met trainer Nebojsa Gudelj. In de winterstop van afgelopen seizoen wilde hij al vertrekken bij NAC, nadat hij tijdens het trainingskamp aanvoelde dat hij reserve zou komen te staan. Zijn onvrede werd later minder toen hij weer een basisplek kreeg. Desondanks gaf hij steeds aan dat hij graag een buitenlands avontuur aan zou gaan. Kwakman speelde ook een seizoen bij het Duitse Augsburg. Dat smaakte hem naar meer.

Boateng
NAC en Kingsley Boateng zijn officieus rond over een driejarig contract. De 20-jarige middenvelder komt over van AC Milan, op voorwaarde dat hij donderdag de medische keuring doorstaat.           

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.