Kuipers: 'Finale geslaagd als niemand over arbitrage praat'

Reacties

Björn Kuipers hoopt geen hoofdrol te vertolken bij de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid, zaterdag (aftrap 20.45 uur) in Lissabon. De scheidsrechter wil met een goed gevoel afreizen naar het WK.

Kuipers: 'Finale geslaagd als niemand over arbitrage praat'

Het arbitrale zestal is de enige Nederlandse inbreng in de finale van het kampioenenbal. Kuipers laat zich in Lissabon assisteren door Sander van Roekel, Erwin Zeinstra, Pol van Boekel, Richard Liesveld en reserve Angelo Boonman. Vierde man Cüneyt Çakir uit Turkije is de enige buitenlander in team Kuipers.

Een jaar geleden werd Kuipers op de vingers getikt over zijn uitspraken na Barcelona - AC Milan, omdat scheidsrechters na afloop van wedstrijden geen commentaar mogen leveren. Voorafgaande aan zijn eerste Champions League-finale neemt hij in De Telegraaf echter geen blad voor de mond. 'Ik krijg veel leuke reacties. Vooral na de halve finale in de Champions League, Borussia Dortmund - Real Madrid, waarvan veel mensen vonden dat het de perfecte wedstrijd benaderde.'

Met aanstellingen voor de finale van de Europa League-eindstrijd en de Confederations Cup-finale kende 2013 voor de arbiter uit Oldenzaal al veel hoogtepunten. Dit jaar kan Kuipers dat overtreffen door na de Champions League-eindstrijd ook de WK-finale te fluiten, maar dan moet hij eerst zaterdagavond presteren. 'Met een topprestatie in de finale op zak zouden we met een goed gevoel naar Brazilië reizen. Als iedereen na afloop over de schitterende wedstrijd praat en niemand over de arbitrage, dan hebben we het heel goed gedaan, denk ik.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.