Kuijt: 'We hebben het in de laatste 45 minuten verkloot'

De tweede helft tegen NEC heeft bij Dirk Kuijt het opgebouwde goede gevoel compleet weggenomen. In Nijmegen werd Feyenoord gewezen op de kwetsbaarheid van de ploeg.

Volgens Kuijt heeft Feyenoord zichzelf 'enorm' tekortgedaan door na de rust tegen NEC niet thuis te geven. De Rotterdammers verlieten De Goffert daardoor zonder punten, maar met een bittere teleurstelling om in de winterstop over na te denken (3-1).

'Er zijn harde woorden gevallen, en niet alleen van mij', zei Kuijt tegen FOX Sports na de nederlaag. 'Je hebt een half jaar hard gewerkt en je staat tweede. En dan geef je de wedstrijd zó weg... We hebben het zestien wedstrijden en één helft goed gedaan, maar we hebben het de laatste 45 minuten verkloot en gaan we met een klotegevoel de winterstop in.'

'Het karakter is een wapen voor ons, maar we schoten daarin vandaag tekort. Als we de focus en de honderd procent inzet niet hebben, dan zijn we kwetsbaar', aldus Kuijt. 'We moeten er nu voor zorgen dat we na de winterstop niet meer deze fouten maken. We moeten tot rust komen en elkaar goed aankijken.'