Kroos beslist teleurstellend 'duel der wereldkampioenen'

Reacties

Waar het affiche om van te watertanden was, hebben Spanje en Duitsland tijdens het vriendschappelijke duel in Vigo nauwelijks kunnen bekoren. Zowel de Europees als wereldkampioen bracht door de vele afmeldingen wegens blessures niet de sterkste elf aan de aftrap en dat was te merken. Dankzij een late goal van Toni Kroos kwam er wél een winnaar: 0-1.

Kroos beslist teleurstellend 'duel der wereldkampioenen'

Vooraf werd er nog met spanning uitgekeken naar de confrontatie tussen de twee laatste wereldkampioenen. De twee grootmachten, die elkaar in de EK-finale van 2008 en de halve finale van het WK 2010 ook al tegenkwamen, konden hun reputatie echter nauwelijks waarmaken. De beide doelmannen Iker Casillas en Ron-Robert Zieler werden zelden op de proef gesteld. Desondanks verliet de onder vuur liggende Casillas een kwartier voor tijd onder luid applaus van het veld.

Halverwege de eerste helft moest Thomas Müller de wedstrijd al staken. De aanvaller van Bayern München klaagde na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar al over overbelasting. Toen hij van Sergio Ramos een knietje in zijn rug kreeg, wist bondscoach Joachim Löw genoeg: hij wisselde Müller, die even daarvoor met een één-tweetje met Mario Götze wel nog aan de basis stond van een van de weinige hoogtepunten. Casillas stond een doelpunt in de weg.

Omdat de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque na rust liefst zes andere spelers inbracht, was Spanje amper in staat het Zieler, de vervanger van de afwezige Manuel Neuer, lastig te maken. Pas toen Pedro tien minuten voor tijd gevaar stichtte met een stiftje, moest Duitsland nog heel even vrezen voor de vierde nederlaag op rij tegen Spanje, dat Nolito, Ignacio Camacho en doelman Kiko Casilla liet debuteren. Casilla zal daar met weinig vreugde op terugkijken, want juist hij liet vlak voor tijd een schot van Kroos glippen. Het betekende de eerste thuisnederlaag van Spanje sinds 2006 (!). Sinds het verlies tegen Roemenië was La Furia Roja 34 duels ongeslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.