Groep C: Spanje blijft in spoor van koploper Slowakije

Reacties

Een maand na de uitglijder bij Slowakije (1-2) heeft Spanje tegen Wit-Rusland de derde overwinning van de EK-kwalificatiereeks geboekt. De Slowaken blijven desondanks aan de leiding in Groep C. Macedonië was in Skopje uiteindelijk niet bij machte de bedwingers van de Europees kampioen de eerste punten afhandig te maken.

Groep C: Spanje blijft in spoor van koploper Slowakije

Spanje – Wit-Rusland 3-0
Na de verrassende nederlaag in Bratislava ontstond in Spanje de discussie of de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque wel in staat was het afscheid van Xabi Alonso en Xavi op te vangen. In de eerste wedstrijd sinds negen jaar zonder dat ook maar één speler van De Grote Vijf (Alonso, Xavi, Cesc Fabregas, Andrés Iniesta en David Silva) op het veld stond, deed Spanje echter gewoon wat het moest doen.

Het eerste kwartier doorstond Wit-Rusland weliswaar nog zonder kleerscheuren, maar nadat Isco met een prachtig schot in de kruising de ban had gebroken en Sergio Busquets kort daarna met een knal van afstand zijn derde interlandgoal had gemaakt, was de spanning uit de lucht in Huelva. Toen ook Pedro tien minuten na rust trefzeker uithaalde na een goede voorbereidende actie van Juanfran, kwam de derde driepunter van La Furia Roja helemaal niet meer in gevaar. Dat bood de invallers José Callejón en Alvaro Morata de gelegenheid hun debuut te maken.

Macedonië – Slowakije 0-2
De jacht van Slowakije op de eerste EK-deelname sinds de afscheiding van buurland Tsjechië in 1993 verloopt vooralsnog voorspoedig. Na de knappe zeges op Oekraïne (1-0), Spanje (2-1) en Wit-Rusland (1-3) moest zaterdagavond ook Macedonië zijn meerdere erkennen in de Slowaken.

Genoa-middenvelder Juraj Kucka zette de ploeg van bondscoach Ján Kozák in de 25ste minuut op voorsprong, dertien minuten later betekende de treffer van Union Berlin-spits Adam Nemec de eindstand in de Philipp II Arena in Skopje.

De strijd om de EK-tickets gaat in Groep C daardoor tussen drie landen. Spanje maakt nog alle kans op directe plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk met negen punten. Oekraïne, dat eerder deze zaterdag al met 3-0 won van Luxemburg, heeft er evenveel, drie minder dan koploper Slowakije. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor de Europese eindronde, de nummer drie maakt kans op play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.