Neuer trekt zich terug voor 'duel der wereldkampioenen'

Reacties

Duitsland neemt het dinsdag op tegen Spanje, maar zal dat doen zonder keeper Manuel Neuer. Hij heeft last van zijn rechterknie.

Neuer trekt zich terug voor 'duel der wereldkampioenen'

Vrijdagavond speelde Neuer nog negentig minuten tegen Gibraltar. In het EK-kwalificatieduel met de voetbaldreumes (4-0) kreeg de doelman weinig te doen. Desondanks blijkt hij een dag later te kampen met last aan de rechterknie, waardoor de 28-jarige keeper terugkeert naar zijn club Bayern München.

'Ik had tegen Spanje graag met mijn beste elf spelers gespeeld, maar we willen met Manuel geen enkel risico nemen', laat bondscoach Joachim Löw doorschemeren dat de kwetsuur niet al te ernstig is. De verwachting is dat reservedoelmannen Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) en Ron-Robert Zieler (Hannover 96) nu allebei een helft onder de lat gaan staan.

Met Spanje en Duitsland staan dinsdag om 20.45 uur de laatste twee wereldkampioenen tegenover elkaar. In Vigo neemt La Furia Roja, dat in 2010 in Zuid-Afrika de beste was, het op tegen Die Mannschaft, de wereldkampioen van 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.