Doelpuntenrecord zit niet in hoofd van Löw

Reacties

De wereldkampioen staat vrijdag tegenover het kleinste land in de UEFA-familie. Toch leeft bij de Duitsers geen uitgesproken verlangen Gibraltar te kleineren.

Doelpuntenrecord zit niet in hoofd van Löw

Duitsland ontvangt vrijdag Gibraltar, dat pas een jaar geleden zijn eerste officiële interland speelde na toetreding tot de UEFA-familie. Een monsterscore lijkt in het verschiet te liggen aangezien de wereldkampioen het in eigen land opneemt tegen veredelde amateurs.

'We hebben intern niet gesproken over een record', zei Löw een dag voor de wedstrijd in Nürnberg. 'Als de ploeg zo gaat spelen als ik verwacht, dan zullen er wel enige doelpunten vallen. We willen een mooi resultaat behalen, een wereldkampioen waardig. Maar belangrijker is hoe we spelen en niet met hoeveel we winnen.'

Duitsland zal vrijdag meer dan dertien keer moeten scoren om het oude record uit de boeken te helpen. In de naoorlogse periode van het Duitse voetbalgeschiedenis heeft San Marino die twijfelachtige eer. In Serravalle moest het dwergstaatje dertien treffers incasseren in de kwalificatiereeks voor het EK in 2008.

Op die septemberdag in 2006 was Lukas Podolski met vier treffers de meest productieve man bij Duitsland. De aanvaller van Arsenal is nu weer van de partij en krijgt zelfs een basisplaats, zo verklapte Löw. Het gebrek aan speeltijd in Londen is in zijn ogen niet onoverkomelijk.

'Ik weet ook dat hij weinig aan spelen toekomt dit seizoen. Lukas heeft een sterke basis, maar ik vraag me wel af of hij de negentig minuten kan volmaken', aldus de Duitse bondscoach, die dinsdag in Vigo met een oefenduel met Spanje het succesjaar 2014 afsluit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.