Kristoffer Nordfeldt, Viking van Heerenveen

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de achttiende speelronde is dat Kristoffer Nordfeldt, doelman van SC Heerenveen.

Kristoffer Nordfeldt, Viking van Heerenveen

'I’m an Ice Viking' schreeuwde Kristoffer Nordfeldt twee jaar geleden bij SC Heerenveen tijdens een team-uitje. De 25-jarige Zweed gaf afgelopen zondag in Stadion Galgenwaard opnieuw inhoud aan die oerkreet.

Ontketende FC Utrecht-spelers losten in het eerste kwartier een tsunami aan schoten op het Friese doel met Nordfeldt als levende schietschijf. De keeper bleef echter ijzig koud en met de moed van een Viking op strooptocht gooide hij zich voor instormende en vurende Utrecht-aanvallers. Joey van den Berg stal met een briljante assist achter het standbeen de show, maar het was Nordfeldt die met zijn reflexen SC Heerenveen de drie punten bezorgde: 1-2.

Kristoffer Nordfeldt is bezig aan zijn derde seizoen in Friesland, maar onomstreden is de doelman nooit geweest. Vorig jaar probeerde SC Heerenveen hun keeper nog te slijten aan Dinamo Zagreb dat een bod uitbracht op de Zweed. De doelman blokkeerde die deal zelf en inmiddels heeft hij samen met FC Groningen-doelman Sergio Padt in de Eredivisie de meeste reddingen (73) op zijn naam.

De foutjes verdwijnen langzaam uit zijn spel en ook voetballend wordt de lijnkeeper pur sang steeds beter. 'Verlengen', sprak Lodeweges daarom ferm toen hem na het duel met FC Utrecht naar het aflopende contract van zijn doelman werd gevraagd. SC Heerenveen zal de optie in het contract willen lichten, maar het steggelt nog over de voorwaarden met Nordfeldt. In een goed huwelijk moet de liefde van twee kanten komen, de vraag is of dat in het geval van Nordfeldt en SC Heerenveen zo is.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.