AZ geeft zegereeks vervolg tegen Go Ahead Eagles

AZ heeft de vierde Eredivisiewedstrijd op rij gewonnen. Dit keer waren de Alkmaarders te sterk voor Go Ahead Eagles: 2-0.

AZ begon onwennig aan het duel met Go Ahead en gaf de bezoekers in de tiende minuut zelfs een uitgelezen mogelijkheid om de leiding te nemen. Door een misverstand tussen Ridgeciano Haps en Wesley Hoedt dook Jules Reimerink opeens vrij op voor doelman Esteban, maar de vleugelspeler schoot de bal naast het Alkmaarse doel.

Na deze misser kreeg AZ de touwtjes steeds steviger in handen. Go Ahead-doelman Mickey van der Hart kon nog redding brengen op inzetten van Dabney dos Santos en Nemanja Gudelj, maar moest in de 25ste minuut alsnog capituleren toen Aron Jóhannsson (foto) bij de eerste paal slim de verdiende openingstreffer binnentikte.

Ook in de tweede helft kwam Go Ahead goed uit de startblokken. Slechts de lat voorkwam in de 51ste minuut dat Reimerink uit een schier onmogelijke hoek de bezoekers op gelijke hoogte schoot. Met invallers Marnix Kolder en Lesly de Sa drong Go Ahead vervolgens steeds meer aan, maar in de 70ste minuut was het AZ dat toesloeg. Van der Hart voorkwam met een goede redding aanvankelijk een doelpunt van Matias Johansson, maar was daarna kansloos bij een geplaatst schot van Dos Santos, die zijn eerste treffer in het betaald voetbal maakte.

Vierde
Ondanks moedige pogingen van Go Ahead kwam de zege van de thuisclub, waar Steven Berghuis in de 87ste minuut als invaller zijn rentree maakte, in de slotfase niet meer in gevaar. AZ won daarmee voor de vierde keer op rij en bleef ook viermaal zonder tegendoelpunten. De laatste keer dat een dergelijke reeks werd neergezet door de Alkmaarders, was in oktober en november 2011. Bovendien klimt AZ door de overwinning naar de vierde plaats in de Eredivisie.

Voor Go Ahead viel er minder te juichen. De club uit Deventer slaagde er voor de 31ste keer op rij niet in om in een uitwedstrijd in de Eredivisie de nul te houden (75 tegentreffers in totaal). Op de ranglijst blijven de Eagles dertiende, met zestien punten uit vijftien wedstrijden.