Kosovo rekent op symbolisch jawoord Januzaj

Reacties

De internationale strijd rondom Adnan Januzaj neemt een nieuwe wending. De voetbalbond van Kosovo maakt namelijk bekend dat het talent van Manchester United binnenkort waarschijnlijk zijn opwachting maakt in de allereerste wedstrijd van het land. Door voor Kosovo te spelen bindt Januzaj zich echter niet permanent aan dat land.

Kosovo rekent op symbolisch jawoord Januzaj

Omdat Kosovo nog niet erkend wordt door de Verenigde Naties, is het Balkanland nog niet officieel lid van de FIFA. Wel staat de wereldvoetbalbond het land toe om oefenwedstrijden te spelen tegen landen die Kosovo wel erkennen. Haïti is een van die landen en op 5 maart neemt de eilandstaat het in Mitrovica op tegen Kosovo.

'We zijn in gesprek met de familie van Adnan. Het zou een prachtig symbolisch gebaar zijn als een speler met zijn kwaliteiten zou meespelen in onze allereerste interland', aldus een verklaring van de voetbalbond van Kosovo. 'We willen benadrukken dat dit een symbolisch gebaar zou zijn van Januzaj. Door voor ons een oefenwedstrijd te spelen legt hij zich op geen enkele wijze vast.'

Jawoord
De bond van Kosovo rekent op het jawoord van Januzaj. 'We hebben het idee dat hij vanwege zijn band met ons volk positief tegenover ons idee staat. Het zou prachtig zijn, ook als hij maar een kwartier meespeelt.' De voetbalbond hoopt dat enkele andere grote spelers met banden met Kosovo ook willen meespelen tegen Haïti, ook als zij al eens voor een ander natie uitkwamen.

Januzaj, die dit seizoen zijn doorbraak beleefde bij Manchester United, kan door zijn multiculturele achtergrond voor op zijn minst zes landen uitkomen. Albanië, België, Engeland, Turkije en Servië gooiden allemaal al een lijntje uit naar de jongeling, die nu dus ook in de belangstelling staat van Kosovo, het land waaruit een groot deel van zijn familie afkomstig is.

Overigens liet het kamp-Januzaj weten dat er nog geen sprake is van een toenadering.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.