Engeland meldt zich in strijd om supertalent Januzaj

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft laten weten Adnan Januzaj graag te willen strikken voor zijn elftal. Het Belgische talent scoorde zaterdagmiddag twee keer in zijn basisdebuut voor Manchester United bij Sunderland.

Engeland meldt zich in strijd om supertalent Januzaj

Hodgson toonde zijn belangstelling in Engelse media. De 18-jarige Januzaj kon door familiebanden al kiezen tussen Albanië, Servië, Turkije en België, maar nu dient ook Engeland zich dus aan als optie.

In 2015 kan Januzaj Engels staatsburger worden en volgens de FIFA-regels mag hij dan ook uitkomen voor de nationale ploeg. Dan moet hij wel minimaal twee jaar in Engeland wonen en niet reeds een officiële interland gespeeld hebben voor een ander nationaal elftal.

Januzaj is niet de enige Belg die kan kiezen tussen verschillende landen. PSV-talent Zakaria Bakkali staat voor de keuze tussen Marokko en België. Hij is reeds opgeroepen door onze Zuiderburen. Als hij in de komende interlands zijn opwachting maakt, is zijn keuze voor de Belgen definitief.

De vader van Januzaj liet eerder al weten dat zijn zoon pas een keuze maakt als hij een vaste waarde is bij een grote club. Momenteel is zijn toekomst als international dus nog ongewis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen