Van Persie bezorgt Moyes eerste prijs bij Man United

Robin van Persie heeft landskampioen Manchester United de eerste prijs van het seizoen bezorgd. De aanvaller nam in de strijd om het Community Shield beide treffers voor zijn rekening tegen FC Cup-winnaar Wigan Athletic. Op Wembley won United met 2-0.

Van Persie bezorgt Moyes eerste prijs bij Man United

Hoewel United een stroeve voorbereiding kende in Azië en Australië, sleepte het de eerste prijs op eenvoudige wijze binnen. Al na zes minuten opende Van Persie de score in Londen. Uit een voorzet van Patrice Evra kopte de captain van Oranje de bal knap tegendraads achter doelman Scott Carson.

En daarmee lijkt Van Persie verder te gaan met waar hij vorig seizoen mee eindigde: scoren. Ook na rust was de topscorer van het afgelopen Premier League-seizoen trefzeker. Op de rand van het strafschopgebied werd Van Persie aangespeeld door Danny Welbeck en rondde hij knap af in de korte hoek.

Moyes beloonde het sterke optreden van de centrumspits vlak voor tijd met een publiekswissel. Invaller Adnan Januzaj (18) maakte daardoor zijn officiele dubuut namens Manchester United, waar routinier en assistent-trainer Ryan Giggs (39) in de basis startte. Alexander Büttner kwam niet in actie.

Van Persie is één van de elf Nederlanders sinds 2000 die de trofee omhoog heeft gehouden. In elf van de laatste dertien edities won er minimaal één Nederlander het Community Shield. Onder anderen Jerrel Hasselbaink, Arjen Robben (beiden Chelsea), Dennis Bergkamp (Arsenal), Jaap Stam en Edwin van der Sar (Manchester United) gingen hem voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen