Belgische tiener Januzaj verdient basisplek bij United

De achttienjarige Adnan Januzaj ontpopte zich tegen Swansea City (2-0 winst) tot de redder van Manchester United. Dit uiteraard tot tevredenheid van manager David Moyes.

In de eerste helft worstelde United in eigen huis met Swansea. De laatste drie wedstrijden waren voor de regerend landskampioen al geëindigd in een nederlaag en dus moest er wat gebeuren. Moyes besloot Januzaj, die voor rust op 'nummer tien' speelde en Shinji Kagawa, die de linkerflank bestreek, om te ruilen, wat resultaat opleverde.

Aan beide treffers van United na rust ging een actie van Januzaj vooraf, al moest de talentvolle Belg het doen zonder beloning in de vorm van een doelpunt of een assist. Met een fraaie vrije trap op de lat was hij wel dicht bij een treffer. Moyes toonde zich bij Sky Sports desalniettemin tevreden. 'We zetten in de tweede helft Januzaj op de vleugel en dat werkte veel beter. Hij laat zien dat hij zijn basisplaats verdient.'

Dat United de negatieve reeks doorbrak tegen Swansea was volgens Moyes te danken aan mazzel. 'De laatste tijd ontbrak het ons aan geluk in de afronding, maar dit keer was dat niet het geval. We hadden trouwens nog meer moeten scoren, maar misschien bewaarden ze de doelpunten voor later in het seizoen.'