Swansea aast op nieuwe stunt bij weerzien op Old Trafford

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 21ste speelronde is dat het duel tussen Manchester United en Swansea City van zaterdagavond (18.30 uur).

Swansea aast op nieuwe stunt bij weerzien op Old Trafford

Manchester United

Klassering: zevende plaats (34 punten uit twintig duels)
Vorm: W-W-W-W-V

Ryan Giggs noemde het een gebrek aan 'that little bit of luck', manager David Moyes gaf de scheidsrechter en officials ervan langs. Voor de uiterst zeldzame serie van drie nederlagen op rij van Manchester United is helaas geen korte bondige verklaring. De Engelse titelhouder gaat gebukt onder twijfels, onduidelijkheid en een vooral middelmatige selectie. De gevolgen zijn evident: de slechtste mini-serie in dertien jaar tijd, uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup, terwijl plaatsing voor de Champions League voor het eerst sinds 1995/96 ernstig op de tocht staat. Veel United-volgers is het een doorn in het oog dat de huidige malaise gepaard gaat met een negatieve speelwijze. Dat Moyes manschappen de voorbije vier wedstrijden telkens slechts één keer scoorden, zegt veel over de huidige aanvallende (on)mogelijkheden. De Schot heeft de vurige hoop dat Robin van Persie en Wayne Rooney volgende week zondag na blessureleed weer inzetbaar zijn voor de topper tegen Chelsea.

Uitgelicht
De positie van David Moyes komt almaar meer onder vuur te liggen. Met het opvolgen van zijn legendarische landgenoot Sir Alex Ferguson heeft hij zoals bekend een schier onmogelijke missie aanvaard. Na de nederlagenserie pakte The Guardian afgelopen week uit en berichtte dat verschillende United-spelers hun vraagtekens plaatsen bij die zomerse revolutie. En dan vooral Moyes' besluit om Fergusons volledige backroom staff aan de kant te schuiven. De van Everton overgekomen oefenmeester nam zijn eigen coaches mee, maar die beschikken lang niet over de ervaring en kunde als hun voorgangers. Daarnaast is het voor veel United-spelers onduidelijk welke richting Moyes nu precies op wil. Zo blijft hij proberen linksback Leighton Baines van Everton over te nemen, tot dusverre zonder succes. Daarnaast luidt de klacht dat de coach zich nederig opstelt, te weinig spréékt als een winnaar. Want voor Manchester United geldt nu eenmaal een andere standaard.

Swansea City

Klassering: dertiende plaats (21 punten uit twintig duels)
Vorm: G-V-V-G-V

Swansea City geniet nog steeds na van de sensationele bekerstunt bij Manchester United van afgelopen zondag. Maar de 1-2 zege op Old Trafford kan niet maskeren dat de club in de Premier League moeilijke tijden beleeft. Van de laatste zes duels werden er drie gelijkgespeeld en evenveel verloren. De laatste competitiezege had plaats op 4 december toen met 3-0 werd afgerekend met Newcastle United. Voor de return trip naar Old Trafford moet manager Michael Laudrup het doen zonder zijn Nederlandse jongens. Behalve de al langer uitgeschakelde Michel Vorm ontbreken Jonathan De Guzman (kuit) en Dwight Tiendalli (hamstring). Wel van de partij is Wilfried Bony, matchwinner tijdens de eerste ontmoeting met Manchester United. Sinds Michu medio december wegviel met een knieblessure, kan de van Vitesse overgekomen Ivoriaan rekenen op een serie basisplaatsen. Het kalenderjaar 2014 was Bony persoonlijk al voortvarend gestart met twee goals tijdens het met 2-3 verloren thuisduel met Manchester City.

Uitgelicht
Als het aan Laudrup ligt, wordt de selectie deze maand nog versterkt met één of twee nieuwe spelers. Daarbij zal de Deen vooral kijken naar aanvallend ingestelde spelers. Opties die naar voren zijn geschoven zijn de 21-jarige vleugelspeler Tom Ince (Blackpool) en de 26-jarige Spanjaard Iago Aspas (Liverpool). Door de huidige blessuregolf (overige afwezigen zijn Nathan Dyer, Roland Lamah en Pablo Hernández) was Laudrup onlangs gedwongen enkele jeugdspelers bij de Swansea's wedstrijdselectie te halen.

Onderlinge historie

Manchester United en Swansea City stonden vorige week voor de 22ste keer tegenover elkaar. Naast het FA Cup-treffen en de vijf Premier League-clashes ontmoetten de twee elkaar in de jaren dertig (toenmalige tweede profniveau) en jaren tachtig (hoogste niveau). De laatste onderlinge competitiezege van Swansea City dateert van het seizoen 1981/82, voor eigen publiek werd het 2-0. Vorig seizoen, tijdens het competitieduel van Manchester United met The Swans voor eigen publiek, was routinier Rio Ferdinand matchwinner in de 87ste minuut de winnende 2-1 te produceren.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
06/05/2012 Manchester United - Swansea City 2-0 Premier League
23/12/2012 Swansea City - Manchester United 1-1 Premier League
12/05/2013 Manchester United - Swansea City 2-1 Premier League
17/08/2013 Swansea City - Manchester United 1-4 Premier League
05/01/2014 Manchester United - Swansea City 1-2 FA Cup

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.