Kopbal Negredo bezorgt Valencia op valreep een punt

Gary Neville heeft ook zijn zevende competitiewedstrijd als hoofdtrainer van Valencia niet gewonnen. Toch zal de coach blij zijn met het 1-1 gelijkspel van Los Che tegen Deportivo La Coruña.

Neville heeft na de remise tegen Deportivo uit zijn eerste zeven wedstrijden in La Liga slechts vijf punten gehaald. Bovendien kwam de Engelse trainer, die nu al flink onder druk staat, in alle zeven duels op een 1-0 achterstand. Tegen Deportivo, dat dus ook op voorsprong kwam, ontsnapte hij aan een nederlaag.

Lucas Pérez maakte zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Neville probeerde het tij te keren door na rust de aanvallers Zakaria Bakkali (ex-PSV) en Rodrigo in te brengen en had diep in de blessuretijd succes. Álvaro Negredo kopte de bal knap achter Germán Lux.

Valencia staat door het gelijkspel elfde, met acht punten minder dan Eibar, dat op de 'Europese' zesde plaats staat. Deportivo La Coruña moet het doen met een negende plek, op vier punten van Eibar.