Ook Rayo houdt Neville van eerste competitiezege af

Valencia-trainer Gary Neville wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in de Primera División. De ploeg hield met pijn, moeite en een schitterende goal van Álvaro Negredo een punt over aan het duel met laagvlieger Rayo Vallecano: 2-2.

Na ruim een kwartier opende Jozabed de score voor de nummer achttien van de ranglijst. De middenvelder van Rayo schoot een voorzet van Adrián Embarba tegen het net. In de 56ste minuut bracht Negredo Valencia weer naast de bezoekers.

De Spanjaard veroverde de bal op zo'n veertig meter van het doel van keeper Juan Carlos, die op de rand van het strafschopgebied stond, en verschalkte de goalie met een vlammend en hoog schot. Die fraaie treffer leek in de 69ste minuut weinig meer waard toen Diego Llorente uit een hoekschop Rayo opnieuw naar een voorsprong schoot, maar in de 89ste minuut was het Paco Alcácer - de vervanger van Negredo - die op aangeven van de zojuist ingevallen Zakaria Bakkali de 2-2 binnentikte.

Daardoor hield de ploeg nog een punt over aan het treffen met de laagvlieger, maar staat de teller voor Neville bovendien nog altijd op nul competitiezeges. Sinds hij begin december werd aangesteld als vervanger van de opgestapte Nuno Esperito Santo speelde de ploeg vier keer gelijk en bleven Los Che twee keer puntloos in de competitie. In het toernooi om de Copa del Rey boekte Neville al wel drie overwinningen.