Koeman schrijft huidig succes Arsenal toe aan Cech

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman vreest dat de confrontatie met Arsenal op Boxing Day dit jaar anders uit zal pakken dan vorig jaar, toen beide ploegen elkaar ook in deze periode troffen. De reden voor zijn vrees: doelman Petr Cech.

Koeman schrijft huidig succes Arsenal toe aan Cech

De Tsjech kwam afgelopen zomer over van Chelsea, waar hij op het tweede plan terechtkwam toen de aan Atlético Madrid verhuurde Thibaut Courtois voor zijn kansen mocht gaan in Londen. 'Arsenal heeft nu een geweldige doelman staan en dat was de laatste jaren niet zo', stelde Koeman op zijn perspraatje in aanloop naar het Premier League-duel met The Gunners op tweede kerstdag.

Vorig jaar pakte Southampton onder leiding van de Nederlandse hoofdcoach nog zeven van de maximaal te behalen negen punten in de kerstperiode, onder meer door Arsenal met 2-0 te verslaan. Dit jaar treffen Koeman en consorten - waaronder een herstelde doelman Maarten Stekelenburg - echter een ploeg in bloedvorm, de huidige nummer twee van de ranglijst die in de laatste elf competitiewedstrijden slechts één nederlaag leed en slechts veertien tegengoals slikte dit seizoen.

Zelf verwacht Koeman dit jaar minder van zijn ploeg. 'We hebben maar 48 uur om te herstellen van onze wedstrijden in de komende periode', blikte hij ook min of meer al vooruit op het treffen met West Ham United (28 december). Bovendien maken The Saints een mindere reeks door, met slechts een punt uit de laatste vijf competitieduels. 'We weten dat het een lastige tijd is, zo rond Kerst, maar we zullen onze job moeten doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.