Koeman: 'Misschien heeft het met geld te maken'

Reacties

Ronald Koeman heeft zich in de aanloop naar het thuisduel met Liverpool uitgesproken over de uittocht waar Southampton afgelopen zomer mee te maken kreeg. Uitgerekend bij de tegenstander van zondag voetballen drie spelers die in de zomer vertrokken bij The Saints.

Koeman: 'Misschien heeft het met geld te maken'

Spits Rickie Lambert, aanvallende middenvelder Adam Lallana en verdediger Dejan Lovren verkozen allemaal de gang naar Anfield boven een langer verblijf bij de revelatie van het vorige én huidige seizoen. Niet alleen Liverpool nam spelers over van Southampton. Luke Shaw verkaste naar Manchester United en Calum Chambers naar Arsenal.

In gesprek met de BBC erkent Koeman dat het voor een club als Southampton lastig is de sleutelspelers te behouden. 'De reden voor een transfer heeft niet altijd met voetbal te maken', aldus Koeman. 'Misschien draait het om het geld... Wij kunnen immers niet op tegen de salarissen van de grote clubs.'

'Spelers die wél bij deze club blijven doen dat om andere redenen', vervolgde Koeman. 'Bijvoorbeeld omdat je elke wedstrijd speelt.' Voor dat laatste argument bleek Chambers ongevoelig. De nog altijd pas twintigjarige rechtsback had ondanks zijn negentien optredens bij Arsenal beter kunnen blijven, meent Koeman. 'Ik heb tegen hem gezegd: "Ik denk niet dat het een goed moment is om nu al naar Arsenal te gaan. Je kunt je hier beter ontwikkelen. Bij ons zul je meer aan spelen toekomen dan daar". Maar uiteindelijk blijft het altijd het besluit van de speler zelf', aldus de Southampton-manager.

Door het vertrek van de vijf genoemde basisspelers moest Koeman, die het overnam van Mauricio Pochettino een volledig nieuw team bouwen. Dat deed hij onder meer door Dusan Tadic (van FC Twente), Graziano Pellè (van Feyenoord), Ryan Bertrand (van Chelsea), Fraser Forster (van Celtic), Sadio Mané (van Red Bull Salzburg), Shane Long (van Hull City), Florin Gardos (van Steaua Boekarest), Eljero Elia (van Werder Bremen), Toby Alderweireld (van Atlético Madrid) en Filip Djuricic (van Benfica) naar Southampton te halen.

Met de gerenoveerde selectie presteert Koeman uitstekend; zijn ploeg staat momenteel vijfde maar kan bij een zege de derde plek overnemen van Arsenal en eveneens het Manchester United van Louis van Gaal passeren. Die derde stek levert aan het einde van het seizoen plaatsing voor de Champions League op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.