VI Vandaag: burenruzies en terugkerende bekenden

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: burenruzies en terugkerende bekenden
  1. Rotterdamse en noordelijke burenruzie

Op VI.nl vormt de Eredivisie de hoofdmoot van de zondagmiddag. Die begint om 12.30 uur met de noordelijke derby tussen SC Heerenveen en FC Groningen. Om 14.30 uur staan eveneens drie fraaie affiches op het programma. Nummer één PSV en nummer twee Ajax spelen respectievelijk thuis tegen hekkensluiter FC Dordrecht en uit tegen Willem II, terwijl in Enschede FC Twente en Vitesse (nummer zes en zeven) elkaar treffen. De zondag wordt om 16.30 uur afgesloten met de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior.

  1. Southampton ontvangt oude helden

Ook in het buitenland wordt 's middags al vroeg afgetrapt. Zo spelen Tottenham Hotspur en West Ham United vanaf 13.00 uur tegen elkaar. Maar de op papier meest interessante duels staan in het buitenland later op de middag op de rol. Om 17.15 uur krijgt het Southampton van Ronald Koeman bijvoorbeeld bezoek van Liverpool. Een saillant duel: Adam Lallana, Dejan Lovren (beiden op de foto) en Rickie Lambert verruilden The Saints afgelopen zomer voor The Reds en keren dus terug op St. Mary's.

In Italië speelt AC Milan zondag thuis tegen Cesena en Lazio ontvangt Palermo. In Duitsland krijgt het Hamburger SV van Rafael van der Vaart bezoek van het Borussia Mönchengladbach van Roel Brouwers, terwijl Real Madrid de zondag om 21.00 uur afsluit met een duel bij Elche.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Oranje sores in Engeland

De zaterdag verliep voor de Nederlanders in de Premier League allesbehalve plezierig. Erik Pieters won dan wel maar raakte geblesseerd bij zijn rentree. Wat is de schade bij de verdediger van Stoke City?

En die vraag wordt mogelijk ook beantwoord over de blessures van Robin van Persie (Manchester United) en Daryl Janmaat (Newcastle United), die evenmin ongeschonden uit de (verloren) strijd kwamen.

  1. Op 22 februari in... 2010

Exact vijf jaar geleden komt Voetbal International met het bericht: 'Robert Maaskant blijft NAC nog jaren trouw'. De trainer is mondeling akkoord met de Bredanaars over een nieuwe verbintenis, die hij in maart uiteindelijk ook zal tekenen. 'We zitten met de club in een duidelijk proces, hebben een bepaalde koers ingezet en het is prettig om te zien dat de clubleiding tevreden is en niet aan emotie-management doet', vindt Maaskant, die zich tot 2013 aan de club verbindt en duidelijk een plan voor de lange termijn heeft.

Groot is de verrassing dan ook als Maaskant in augustus 2010 plotseling vertrekt naar de Poolse topclub Wisla Krakow. Daar wordt hij in november 2011 alweer ontslagen, waarna hij via FC Groningen, Dinamo Minsk en avonturen in de Verenigde Staten in januari 2015 weer terugkeert als trainer van NAC. Met de Bredanaars boekte hij afgelopen vrijdag een belangrijke thuiszege op SC Cambuur: 2-1.

  1. Jarig

Archil Arveladze - ex-voetballer (1973)
Shota Arveladze - ex-voetballer (1973)
Brian Laudrup - ex-voetballer (1969)
Sergio Romero - keeper Sampdoria (1987)
Marc Wilmots - bondscoach België (1969)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.