Koeman krijgt Man Utd in het vizier dankzij goede reeks

Everton heeft de sensationele zege op Manchester City op bezoek bij Crystal Palace een vervolg gegeven. Seamus Coleman hielp de club van Ronald Koeman aan de drie punten.

Crystal Palace - Everton 0-1
Never change a winning team. Dat moet de gedachte zijn geweest van Koeman na de 4-0 zege op Manchester City van vorige week. Tegen Crystal Palace maakten dezelfde elf minder indruk. De Londenaren gunden Everton het initiatief. Ross Barkley leek de ban te breken nadat Romelu Lukaku de paal raakte, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Was het niet de grensrechter die Everton dwars zat, dan was het wel Crystal Palace-keeper Wayne Hennessey. Tot de 84ste minuut, toen Seamus Coleman toesloeg. De uiterst aanvallend ingestelde rechtsback opende de score met een schot in de korte hoek na een pass van het bejubelde talent Tom Davies: 0-1.

Zo won Everton voor het eerst sinds september weer twee wedstrijden op rij in de Premier League. Door het puntenverlies van Manchester United wordt de kloof met topzes bovendien steeds kleiner. Nummer zeven Everton heeft nog maar een achterstand van vijf punten op de concurrent uit Manchester.

Middlesbrough - West Ham United 1-3
Andy Carroll stal vorige week de show met een fenomenale omhaal tegen Crystal Palace en deed tegen Middlesbrough wederom van zich spreken. De boomlange spits heeft de juiste vorm te pakken. Uit een corner van Manuel Lanzini kopte Carroll zijn West Ham in de negende minuut al op voorsprong. Vlak voor rust werkte de Engelsman de bal binnen nadat Victor Valdés een schot van Michail Antonio slecht had verwerkt.

Middlesbrough had tussen de goals van Carroll via Cristhian Stuani wat teruggedaan, alleen bij de goal bleef het voor de thuisploeg. Marten de Roon was nog dicht bij de 2-2, maar West Ham-doelman Darren Randolph redde fraai op de inzet van de Nederlander. De keeper bleek in de tweede helft niet te passeren. Het slotakkoord kwam op naam van invaller Jonathan Calleri, die West Ham in de extra tijd aan de 1-3 hielp.

West Ham klimt dankzij de uitzege naar de tiende plek in de Premier League. Middlesbrough staat zestiende, met een voorsprong van vier punten op nummer achttien Crystal Palace.

West Bromwich Albion - Sunderland 2-0
Sunderland kan maar niet ontsnappen uit de hoek waar de klappen vallen. Ook op The Hawthorns ging het weer mis voor The Black Cats, die dit seizoen in de Premier League nog maar vier punten pakten op vreemde bodem. Darren Fletcher sloeg na een halfuur toe en hielp West Brom zo in het zadel.

De ploeg van manager Tony Pulis presteert eigenlijk al het volledige seizoen uitstekend en denderde ook tegen Sunderland door. Nog voor rust werd de spanning grotendeels weggenomen. Chris Brunt knalde raak na een kleine scrimmage voor het Sunderland-doel. Het was direct de genadeklap voor het armoedige Sunderland, dat niet meer scoorde en zo blijft steken op de twintigste en laatste plaats. West Brom mag zich als nummer acht van de ranglijst nog altijd subtopper noemen.

AFC Bournemouth - Watford 2-2
Watford won in de Premier League anderhalve maand geleden voor het laatst en glijdt zo langzaam maar zeker af richting de degradatiezone. Op bezoek bij AFC Bournemouth was dankzij Christian Kabasele de start nog goed. De Belg knikte raak na een kopbal van Miguel Britos.

The Hornets behielden de voorsprong nog tot de rust door goede reddingen van Heurelho Gomes, maar al vroeg in de tweede helft ging het mis. Joshua King klopte de Watford-goalie na een scherpe voorzet van rechtsback Adam Smith.

Watford-manager Walter Mazzarri besloot na ruim een uur Daryl Janmaat binnen de lijnen te brengen voor Stefano Okaka en - toeval of niet - twee minuten later was het reek voor de bezoekers. Uitgerekend via clubicoon Troy Deeney, die zijn 101ste goal voor Watford maakte en zo voor de 1-2 zorgde. Het was niet genoeg voor de zege, want invaller Benik Afobe was de redder in nood voor Bournemouth. De spits bepaalde de eindstand tien minuten voor het einde op 2-2.