Koeman: 'Heel leuk om in hometown Groningen te zijn'

Reacties

Voor Ronald Koeman staat de voorbereiding bol van ontmoetingen met oude bekenden. De manager van Southampton trof eerder al Valencia en kijkt nu uit naar de duels met FC Groningen en Feyenoord.

Koeman: 'Heel leuk om in hometown Groningen te zijn'

De ontmoeting van zaterdag in Euroborg tegen FC Groningen zal voor zowel Ronald als zijn broer en assistent Erwin Koeman zeer bijzonder zijn. Het duo brak door bij FC Groningen, de club waar hun in 2013 overleden vader Martin Koeman onlosmakelijk aan verbonden was.

Martin Koeman speelde jarenlang in het shirt van GVAV en ook nog twee jaar voor FC Groningen. Vervolgens was hij na zijn actieve loopbaan in verschillende functies bij de club uit het hoge noorden betrokken. 'Groningen is onze hometown en loopt als een rode draad door onze carrières en ook door die van onze vader Martin. Daarom is het heel leuk om in Euroborg te zijn', aldus Ronald Koeman op de clubwebsite.

Het is voor de manager van The Saints sowieso fijn om even terug te zijn in Nederland, waar de voorwaarden voor een goede voorbereiding volgens Koeman ideaal zijn. 'Het zijn goede wedstrijden tegen tegenstanders die willen voetballen. We kunnen hier goed trainen en de faciliteiten zijn prima', aldus de voormalige coach van onder meer Ajax, AZ, Valencia en Feyenoord.

Tegen de laatstgenoemde club speelt Southampton op donderdag 23 juli een oefenwedstrijd in De Kuip, het voormalige werkterrein van Koeman, aanvaller Graziano Pellè, maar ook van de nieuwste aankoop Jordy Clasie. De middenvelder maakte dinsdag de overstap van Feyenoord naar de Engelse club. Tussen de duels met Groningen en Feyenoord staat de wedstrijd tegen de amateurs van Quick ’20 op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.