Bakkali en Martina debuteren op baaldag voor Koeman

Reacties

Het toernooi om de Audi quattro Cup in Salzburg heeft het Southampton van manager Ronald Koeman twee nederlagen opgeleverd. Cuco Martina (Southampton) en Zakaria Bakkali (Valencia) maakten hun officieuze debuut.

Bakkali en Martina debuteren op baaldag voor Koeman

Bij het vriendschappelijke toernooi in Salzburg duren de wedstrijden slechts een helft, waardoor op dezelfde dag de halve finales en de (troost)finale afgewerkt worden. Het team van Koeman begon met een halve finale tegen Valencia, dat door een doelpunt van Pablo Piatti won.

In die verloren wedstrijd maakte Martina, die over werd genomen van FC Twente, zijn eerste minuten in het shirt van Southampton als basisspeler. In de troostfinale tegen Red Bull Salzburg kwam hij niet in actie. Maarten Stekelenburg verdedigde in dat duel het doel, maar hij was kansloos op inzetten van Hazard Nielsen en Dimitri Oberlin. Daardoor eindigden The Saints het mini-toernooi op de vierde en laatste plaats.

In de eindstrijd tegen Werder Bremen was Zakaria Bakkali de meest opvallende basiskracht bij Valencia. De transfervrij van PSV overgenomen negentienjarige aanvaller maakte net als Martina in Salzburg zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club. Bakkali kon tijdens het doelpuntloze gelijkspel zijn stempel niet drukken. De beker was na strafschoppen voor Werder Bremen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.