Koeman: 'Deur naar plek vier staat op een kier'

Reacties

Hoewel hij vorige week een eindklassering in de topvier nog onrealistisch achtte, blijft Ronald Koeman met Southampton hopen op een sensationeel einde van het seizoen. De Champions League lonkt, helemaal nu Manchester City in een vormdip verkeert.

Koeman: 'Deur naar plek vier staat op een kier'

Southampton staat op dit moment zesde, met vijf punten achterstand op Manchester City, dat vierde staat en drie van zijn vier laatste duels verloor. Plek vier geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. 'Het wordt echt lastig, maar de deur staat op een kier. We gaan het proberen', richt Koeman zijn pijlen op het miljoenenbal in de aanloop naar het uitduel met Stoke City van zaterdag.

'Op het moment moeten we ons focussen op plek vijf, zes en zeven', vervolgde Koeman. De vijfde en zesde plaats geven recht op deelname aan de Europa League. Plek zeven alleen als de winnaar van de FA Cup zich voor de Champions League plaatst. 'Maar als we al onze resterende duels winnen, maken we een goede kans op de vierde plaats.' Southampton speelt in de laatste zes speelronden onder meer nog tegen Tottenham Hotspur én Manchester City.

Pellè
Koeman ziet in de jacht op de topvier een sleutelrol weggelegd voor Graziano Pellè, die vorige week tegen Hull City (2-0) zijn eerste competitiedoelpunt van dit kalenderjaar maakte. 'Toen hij scoorde was iedereen opgelucht. Graziano zelf, ik, het team en ook het heel stadion. Dat doelpunt had hij echt nodig, want er werd zoveel over hem gezegd en geschreven. Die goal was goed voor zijn vertrouwen', sloot Koeman af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.