Koeman door zege weer op koers voor Europa League

Manager Ronald Koeman ligt met Southampton weer op koers om een Europa League-ticket te pakken dankzij een felbevochten zege op Hull City: 2-0.

Koeman verkoos tegen laagvlieger Hull aanvaller Shane Long op de vleugel boven Dusan Tadic en Eljero Elia, die beiden wel als invaller in actie kwamen. Deze keuze leek lange tijd slecht uit te pakken, aangezien Long in de eerste helft ongelukkig was in de afwerking.

De 28-jarige Ier was uiteindelijk toch beslissend door tien minuten na rust een penalty te krijgen, na een overtreding van Alex Bruce. Sadio Mané had de bal al in zijn handen om de klus te klaren, maar aanvoerder José Fonte ontnam hem de bal en gaf James Ward-Prowse (foto) de kans om zijn eerste Premier League-goal te maken. De twintigjarige Engelsman schoot de strafschop met overtuiging binnen: 1-0.

Negen minuten voor tijd maakte Graziano Pellè met een geplaatst schot een einde aan alle spanning: 2-0. De Italiaanse spits was daarmee na 1.245 competitieminuten zonder doelpunt weer eens succesvol in de Premier League. Zijn vorige treffer maakte Pellè op 20 december in het thuisduel met Everton (3-0 winst).

Aangezien concurrent Tottenham Hotspur verrassend verloor van Aston Villa (0-1) doet de ploeg van trainer Koeman bijzonder goede zaken op de ranglijst, waar The Saints van de zevende naar de vijfde positie klimmen. Een plaats bij de eerste zes biedt aan het einde van het seizoen garantie op Europees voetbal, terwijl de zevende positie - afhankelijk van de winnaar van de FA Cup - mogelijk ook een Europa League-ticket oplevert.