Koeman: 'Europa League is voor ons de Champions League'

Reacties

Ronald Koeman heeft het bereiken van de Champions League uit zijn hoofd gezet, maar de manager van Southampton ziet kwalificatie voor de Europa League allerminst als troostprijs.

Koeman: 'Europa League is voor ons de Champions League'

'Ik snap dat clubs als Liverpool en Tottenham Hotspur minder enthousiast zijn over de Europa League', zei hij tijdens de persconferentie in de aanloop naar het thuisduel met Hull City van zaterdag 16.00 uur. 'Maar voor Southampton is de Europa League de Champions League. Wij willen héél graag Europa in.'

Southampton staat op dit moment zevende, een plek die alleen goed is voor Europa League-voetbal als een club die zich voor de Champions League plaatst de FA Cup wint. 'We richten ons op de vijfde en zesde plaats. Dat is realistisch voor ons', werpt Koeman zijn blik op plaatsen die deelname aan Europees voetbal garanderen. Southampton staat een punt achter op zowel Liverpool als Tottenham.

Volgens Koeman is het voor zijn ploeg steeds moeilijker tegenstanders te verrassen, zoals begin dit seizoen vaak gebeurde. 'Teams stellen zich op ons in. Liverpool speelt normaal met drie centrale verdedigers, maar tegen ons stonden er vijf verdedigers', verwees hij naar het met 0-2 verloren duel van 22 februari. 'Dan is er erg weinig ruimte om te spelen. Dan moet in de kleine ruimte álles goed gaan, of heb je spelers nodig met zoveel individuele kwaliteiten dat zij het in hun eentje kunnen beslissen. Alleen spelen die spelers niet voor Southampton.'

Over de aanhoudende geruchten over zijn sterspelers maakt Koeman zich niet druk. Nathaniel Clyne wordt gelinkt aan een vertrek, evenals Morgan Schneiderlin, voor wie Chelsea in de markt zou zijn. 'Dat onze spelers aandacht wekken is niet gek, want zij spelen goed. Alleen weet ik niets van die belangstelling', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.