Liverpool passeert Koeman na zege op Nederlands Newcastle

Reacties

Liverpool heeft voor eigen publiek eenvoudig afgerekend met Newcastle United: 2-0. The Reds houden daardoor kans op een plek in de Champions League.

Liverpool passeert Koeman na zege op Nederlands Newcastle

Met Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita begonnen drie Nederlanders in de basis bij Newcastle. Het trio landgenoten had echter niets in te brengen op Anfield. Vooral in de eerste helft speelde de thuisploeg voortreffelijk. Philipp Coutinho, die als valse spits acteerde, was de uitblinker met enkele prachtige passes en technische hoogstandjes.

Raheem Sterling opende de score al in de negende minuut. De gewilde dribbelaar sneed vanaf links naar binnen, waarna hij zich tussen drie verdedigers vrijkapte en de bal in de verre hoek achter Krul plaatste (foto boven). De thuisclub kreeg voor rust nog enkele uitstekende mogelijkheden verder uit te lopen, maar was genadig voor de kwetsbaar ogende Magpies.

Rood
De beslissing kwam daardoor pas in de zeventigste minuut. Joe Allen nam de goal voor zijn rekening na defensief geschutter van Newcastle. Even eerder had Sterling een enorme kans om zeep geholpen door oog-in-oog met Krul naast te schieten. Newcastle beëindigde het duel met tien man na een rode kaart (twee keer geel) voor Moussa Sissoko, die een afschuwelijke overtreding beging op Lucas Leiva en daarvoor direct rood had verdiend.

Door de zege neemt Liverpool de vijfde plaats over van het Southampton van Ronald Koeman. Het gat met de vierde plaats van Manchester City, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, bedraagt vier punten. Newcastle staat dertiende en lijkt niet meer te hoeven vrezen voor degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.