Pellegrini snapt niets van ineenstorting City

Reacties

Manuel Pellegrini begrijpt niet hoe Manchester City is verworden van titelkandidaat tot een dolende ploeg. Zondag ging zijn elftal met 4-2 onderuit bij aartsvijand Manchester United.

Pellegrini snapt niets van ineenstorting City

De kampioen van vorig seizoen is daardoor nog lang niet zeker van plaatsing voor de Champions League, terwijl koploper Chelsea nu liefst vijftien verliespunten minder heeft dan The Citizens. Van zijn laatste vier competitiewedstrijden verloor City er liefst drie.

'Ik snap niet wat het probleem is', stamelde Pellegrini na het duel met United. 'Misschien kampen we niet met één probleem, maar met meerdere. Ik vraag me echt af wat er aan de hand is. Het is pijnlijk dat we nu vierde staan. Helemaal omdat we een lastig programma hebben. Mijn toekomst? Daar hoeven we het nu niet over te hebben. We moeten zorgen dat we in de komende duels wel winnen.' City moet het in die resterende zes speelronden nog opnemen tegen onder meer Tottenham Hotspur en Southampton.

'We hebben verdiend verloren', keek de Chileense coach terug op de derby. 'United was simpelweg beter. In de eerste twintig minuten waren wíj beter, maar na de gelijkmaker zakten we helemaal weg. Heel raar. Het enige dat ons rest, is ervoor zorgen dat we ons voor de Champions League kwalificeren.' De bovenste drie plaatsen in de Premier League geven recht op directe deelname aan dat toernooi. De nummer vier wacht eerst nog een voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.