Koeman blijft kritisch na zege: 'Hadden meer moeten scoren'

Ronald Koeman is zeer tevreden met de eerste helft van zijn Southampton in het met 3-1 gewonnen duel met Newcastle United. De manager vindt wel dat zijn ploeg in de tweede helft meer had moeten scoren.

Southampton begon het duel goed, binnen vier minuten liet Shane Long al de openingstreffer aantekenen. 'Het begin van de wedstrijd was heel belangrijk voor ons', zegt Koeman tegen Sky Sports. 'We waren natuurlijk op de hoogte van de situatie bij Newcastle', doelt de manager op de degradatiezorgen bij The Magpies. 'Als je hen in het begin het geloof geeft, kan het heel gevaarlijk worden. De snelle goal gaf ons een boost. Dat was de sleutel voor het succes.'

De manager was sowieso verguld met het spel van zijn ploeg in het eerste bedrijf. 'De eerste 45 minuten waren fantastisch. We speelden met vier aanvallers en daarmee creëerden we veel problemen bij Newcastle, want we wisten dat daar hun zwakte ligt. Daarna kregen we veel kansen en hadden we meer moeten scoren, dus ik ben niet helemaal tevreden', aldus Koeman.

Graziano Pellè was met een doelpunt en een assist opnieuw belangrijk bij Southampton. De Italiaanse spits was in zijn laatste vier wedstrijden goed voor vier goals en drie assists. 'Ik ben erg blij met het optreden van Graziano', vertelt Koeman. 'Zijn doelpunt was erg belangrijk en hij speelde op een hoog niveau.'

Door de zege op Newcastle staat Southampton steviger op de zevende plaats en houdt de club zicht op plaatsing voor de Europa League.