Koeman: 'Oranje moet tonen dat het meekan op dit niveau'

Reacties

Hoewel het slechts een vriendschappelijke wedstrijd betreft, vindt Southampton-manager Ronald Koeman dat er dinsdagavond wel degelijk wat op het spel staat tijdens de achtste ontmoeting tussen Engeland en Nederland op Wembley.

Koeman: 'Oranje moet tonen dat het meekan op dit niveau'

'Het is een vriendschappelijke wedstrijd, maar wel eentje tussen Nederland en Engeland. Dat is altijd net iets specialer dan een normale oefeninterland', zegt Koeman op de website van zijn Engelse werkgever, die aan Nederlandse kant Jordy Clasie en Virgil van Dijk en aan Engelse kant doelman Fraser Forster levert.

Koeman zal de wedstrijd op Wembley daarom waarschijnlijk met extra aandacht volgen, niet in de minste plaats omdat Engeland en Nederland allebei een groter doel voor ogen hebben. 'Het is een mooi duel. Voor Engeland is het een goede wedstrijd in de voorbereiding voor het EK. Nederland moet met veel jonge spelers laten zien dat het meekan op dit niveau.'

De oud-international, die als speler van Barcelona in 1992 nog de Europa Cup I-finale besliste op Wembley, denkt dat de ploeg van bondscoach Danny Blind dat nodig heeft na het missen van het EK en het 3-2 verlies van vrijdag tegen Frankrijk. 'Het is voor Nederland belangrijk om na deze zomer op een betere manier te beginnen aan de kwalificatiereeks voor het volgende WK.'

Voordat Zweden op 6 september de eerste opponent is in de strijd om de tickets voor het WK 2018 in Rusland, wachten behalve het duel met Engeland nog drie andere oefenduels voor Oranje. Blind heeft aan het eind van dit seizoen een trainingskamp belegd in Portugal en kan zijn internationals nog een keer testen tegen de EK-gangers Ierland, Polen en Oostenrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.