Koeman vergroot degradatiezorgen bij zwalkend Newcastle

Reacties

Degradatie uit de Premier League is weer een stap dichterbij gekomen voor Newcastle United, dat geen vuist kon maken tegen het Southampton van manager Ronald Koeman: 3-1.

Koeman vergroot degradatiezorgen bij zwalkend Newcastle

Eigenlijk was in de vierde minuut al duidelijk dat er voor Newcastle niets te halen viel in Southampton. Shane Long kreeg de vrije doortocht van de Newcastle-defensie en schoot de openingstreffer tegen de touwen. Vooral mandekker Steven Taylor maakte het Long wel heel erg makkelijk.

Met een geplaatst schot gooide Graziano Pellè het duel vlak voor rust in het slot. Newcastle-manager Rafael Benítez kreeg nog voor de start van de tweede helft opnieuw een domper te verwerken toen rechtsback Daryl Janmaat door een blessure niet verder kon. Siem de Jong kwam voor hem in de ploeg. Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum begonnen bij Newcastle en deelden in de malaise.

Door een knal van Victor Wanyma nam Southampton in het tweede bedrijf verder afstand. Basisklanten Cuco Martina, Jordy Clasie en Virgil van Dijk slaagden er niet in de nul vast te houden, want met een schot van afstand redde Andros Townsend nog enigszins de eer voor Newcastle.

Lang zullen Koeman en consorten niet balen van die tegentreffer, aangezien The Saints de zevende plek steviger in handen hebben gekregen met de zege op Newcastle. The Magpies blijven negentiende, met zes punten achterstand op een positie boven de rode streep. Het wordt voor Benítez dus een hels karwei om Newcastle in de resterende zes duels te behouden voor de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.