Koeman beloont Schaken met basisplaats tegen ADO

Trainer Ronald Koeman heeft Ruben Schaken beloond voor zijn goede optreden tegen FC Dordrecht (3-0). De 31-jarige vleugelspits moest door een vormcrisis vorige week tegen FC Utrecht (1-0) nog op de bank beginnen bij Feyenoord, maar nu is Samuel Armenteros naar de dug-out verwezen.

Koeman beloont Schaken met basisplaats tegen ADO

Schaken kreeg donderdag in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Dordrecht een nieuwe kans van Koeman. Bij afwezigheid van Jean-Paul Boëtius, die gespaard werd, bewees de Oranje-international op de weg terug te zijn door in de 63ste minuut met een karakteristieke dribbelactie voor 2-0 te zorgen. Om 14.30 uur speelt Schaken tegen ADO Den Haag daardoor opnieuw vanaf de aftrap.

Armenteros begon tegen de Dordtenaren in de basis. De Zweedse aanvaller moet zijn plek als linkerspits nu echter weer afstaan aan Boëtius. Koeman ziet in de negentienjarige buitenspeler een belangrijke pion nu hij terug is na een slepende knieblessure. Boëtius beleefde twee weken terug een flitsende rentree op bezoek bij NEC, maar overtuigde vorige week tegen Utrecht minder.

Omdat Joris Mathijsen door klachten aan zijn rug en hamstring ontbreekt, keert Stefan de Vrij terug in de basisopstelling. De centrumverdediger was tegen Dordrecht geschorst, maar vormt tegen ADO samen met Bruno Martins Indi het hart van de Rotterdamse defensie. Miquel Nelom is linksback.

Voor Lex Immers, Ricky van Haaren en Jerson Cabral is de ontmoeting tussen Feyenoord en ADO extra speciaal. De Feyenoorders Immers en Janmaat kwamen ooit uit voor de Haagse club, terwijl ADO-spelers Zuiverloon, Van Haaren en Cabral huin profloopbaan bij Feyenoord begonnen.

De opstelling van Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè, Boëtius.

De opstelling van ADO Den Haag: Coutinho; Zuiverloon, Beugelsdijk, Supusepa, Meijers; Malone, Alberg, Van Haaren; Gehrt, Van Duinen, Cabral.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen