Boëtius ten koste van Schaken terug in basis Feyenoord

Jean-Paul Boëtius start tegen FC Utrecht voor het eerst sinds 14 april weer in de basis bij Feyenoord. De rentree van de van een meniscusblessure herstelde vleugelaanvaller gaat ten koste van Ruben Schaken. De Oranje-international worstelt al weken met zijn vorm.

Boëtius ten koste van Schaken terug in basis Feyenoord

Trainer Ronald Koeman kondigde begin deze week bij zijn spelers al aan dat de negentienjarige Boëtius na zijn sterke invalbeurt tegen NEC (3-3) vanaf het begin zou gaan spelen tegen Utrecht. Het was alleen nog onduidelijk of Schaken dan wel Samuel Armenteros daar het slachtoffer van zou zijn.

Omdat Koeman voor Armenteros kiest, verhuist de van Anderlecht gehuurde Zweed naar verwachting naar de rechterflank. Boëtius mag vanaf zijn vertrouwde linkerkant spelen. De overige tien namen bij Feyenoord zijn dezelfde als tegen NEC.

FC Utrecht
Bij FC Utrecht keert Robbin Ruiter na een bovenbeenblessure terug onder de lat. De 26-jarige doelman keepte de eerste twee competitieduels van Utrecht met Go Ahead Eagles (1-1) en FC Groningen (0-2). In de vier daaropvolgende wedstrijden verdedigde Jeroen Verhoeven het doel van de Domstedelingen bij afwezigheid van Ruiter.

Rechts op het middenveld van Utrecht is er plaats voor Johan Mårtensson. Jens Toornstra verschuift daardoor naar de voorste linie, die hij samen met Steve De Ridder vormt. Gevero Markiet vervangt Mark van der Maarel op de rechtsbackpositie.

Volledige opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Armenteros, Pellè, Boetius.

Volledige opstelling FC Utrecht: Ruiter; Markiet, Derijck, Heerings, Bulthuis; Mårtensson, Ayoub, Janssen, Oar; Toornstra, De Ridder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen