Aanvallers schieten Feyenoord langs FC Dordrecht

Feyenoord heeft zich als 32ste en laatste club verzekerd van een plaats in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers waren in eigen huis te sterk voor FC Dordrecht, de koploper van de Jupiler League.

Trainer Ronald Koeman voerde drie wijzigingen door in zijn basisformatie ten opzichte van de 1-0 thuiszege op FC Utrecht afgelopen zondag. Miquel Nelom verving de geschorste Stefan de Vrij, waardoor Bruno Martins Indi in het centrum kwam te spelen. Op het middenveld verloor Jordy Clasie zijn plaats aan Ruud Vormer, terwijl Ruben Schaken speelde in plaats van Jean-Paul Boëtius.

Voorafgaand aan het duel met de Jupiler League-koploper was Feyenoord gewaarschuwd, aangezien Ajax en PSV het tegen respectievelijk FC Volendam en Telstar bij vlagen moeilijk hadden in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker. Ook de Rotterdammers worstelden lang met FC Dordrecht, al kreeg Lex Immers al na vier minuten een goede kans op de voorsprong.

Daarna voorkwam Jong Oranje-doelman Warner Hahn tot twee keer toe een Feyenoord-voorsprong na reddingen op inzetten van Schaken, die beide keren in stelling werd gebracht na goed doorkoppen van Immers. De bezoekers konden er niet veel tegenoverstellen. Van grote afstand schoot Rihairo Meulens naast het doel van Feyenoord-keeper Erwin Mulder.

In de 36ste minuut brak Graziano Pellè de ban, nadat hij de laatste twee wedstrijden niet tot scoren was gekomen. Op aangeven van Immers schoot de Italiaan met enig fortuin - via zijn linkerarm - binnen in de lange hoek. Na rust kroop FC Dordrecht meer uit zijn schulp en zette het Feyenoord vast, maar opnieuw leverde dat nagenoeg geen kansen op voor de bezoekers.

Nadat Tonny Vilhena na een klein uur een grote maar moeilijke kans had gemist door uit de rebound over te schieten, besliste de goed spelende Schaken in de 64ste minuut de wedstrijd. De rechtsbuiten kapte naar binnen en verschalkte Hahn in de korte hoek. Via Samuel Armenteros (mislukte voorzet op de lat) en Pellè (schot op de paal) kreeg Feyenoord kansen op meer, terwijl aan de overkant Paul Gladon de enige grote kans van FC Dordrecht miste door rakelings naast te koppen. In de blessuretijd maakte Armenteros er nog 3-0 van, ruim genoeg voor de Rotterdammers om zich bij de laatste 32 te scharen.