Immers en Cabral willen zich tonen tegen oude club

VI.nl blikt elke week vooruit op een aansprekende wedstrijd in de Eredivisie. Voor de achtste speelronde is dat Feyenoord - ADO Den Haag (14.30 uur).

Immers en Cabral willen zich tonen tegen oude club
Actueel

Tegenvallend begin

De competitie is pas zeven speelronden bezig, maar toch hebben beide ploegen al met veel kritiek te kampen gehad. Feyenoord had hoge verwachtingen, maar begon met drie nederlagen op rij dramatisch aan de competitie. Inmiddels is de ploeg weer opgekrabbeld en heeft het koers gezet richting de top. De onderlinge verschillen zijn in de Eredivisie klein, waardoor Feyenoord ondanks de dip toch nog slechts een puntje achterstaat op kampioen Ajax.

ADO kende een goede voorbereiding en begon na een sterk vorig seizoen hoopvol aan de competitie. Met slechts een zege in de eerste zes duels is de club in de kelder beland. Het inpassen van de vele nieuwelingen vergt meer tijd dan de Hagenaars voor ogen hadden, waardoor al vroeg in het seizoen het resultaat belangrijk is om niet te ver achterop te raken.

Persoonlijk duel

Immers versus Cabral

Hij speelde bij verschillende amateurclubs en had zich al verzoend met een leven als supporter van ADO Den Haag. Laatbloeier Lex Immers kreeg echter zijn kans om aan het einde van zijn tienerjaren alsnog in het betaalde voetbal terecht te komen. Vijf seizoenen lang was hij een supporter op kicksen en vertolkte hij het ware Haagse gevoel. Zijn ontwikkeling verliep dusdanig dat een stap hogerop niet uitbleef en hij met een getatoeëerde ooievaar op zijn rug alweer aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord bezig is.

Door de komst van Otman Bakkal lijkt er echter geen onvoorwaardelijk vertrouwen meer in de nummer 10. Immers is niet bang voor een concurrentiestrijd en wil vanmiddag dolgraag tegen zijn oude club laten zien wat hij waard is. 

Datzelfde geldt zeker voor Jerson Cabral. De grillige buitenspeler van ADO Den Haag doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en na een stormachtige doorbraak leek een glansrijke carièrre in het verschiet. Maar de ontwikkeling stagneerde, de speelminuten van Cabral namen af en vorig seizoen ging hij bij FC Twente op zoek naar nieuw voetbalgeluk. Het avontuur in Enschede liep op een mislukking uit, waarna ADO hem een laatste kans biedt op eerherstel. Tot op heden betaalt hij het vertrouwen nauwelijks terug, maar de wedstrijd van vanmiddag kan de oplossing zijn voor de toenemende kritiek.

Tactiek

Alles of niets met de buitenspelers

Jean-Paul Boëtius was in de voorbije weken het gespreksonderwerp in De Kuip. De jonge buitenspeler wordt beschouwd als de sleutel tot succes via de flanken. Ruben Schaken is het seizoen allerminst overtuigend begonnen, terwijl Wesley Verhoek, Sekou Cissé en John Goossens op speelminuten moeten hopen. Samuel Armenteros werd aangetrokken, maar ook hij is geen buitenspeler met diepgang en een actie. Boëtius heeft dat wel en kan daarmee bepalend zijn voor het aanvalsspel. 

Ook bij ADO wordt al langere tijd gekeken naar de juiste invulling van de flankspelers. Met Cabral, Ninos Gouriye, Malcolm Esajas en Mitchell Schet werden vier nieuwe buitenspelers aangetrokken. Zij hebben echter nog niet kunnen overtuigen, waardoor Maurice Steijn inmiddels met de Deense aanvallende middenvelder Matthias Gehrt experimenteert vanaf de flanken.

Feyenoord en ADO zijn nog altijd zoekende naar de juiste formatie, de punten en goed voetbal. Traditioneel levert het treffen in De Kuip een boeiend schouwspel op. Vanmiddag om 14.30 uur in Rotterdam de versie van het seizoen 2013/14.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen