Koeman: 'Zijn op de goede weg, maar nog niet tevreden'

Ronald Koeman heeft er vertrouwen in dat Feyenoord zondagmiddag tegen ADO Den Haag zijn derde opeenvolgende overwinning boekt. Tijdens de 1-0 overwinning tegen FC Utrecht en de 3-0 bekerzege op FC Dordrecht zag de trainer van Feyenoord verbetering in het dit seizoen tot dusver veelal moeizame spel van de Rotterdammers, maar het was nog niet voldoende.

Koeman: 'Zijn op de goede weg, maar nog niet tevreden'

Feyenoord verloor de eerste drie competitieduels van PEC Zwolle (1-2), FC Twente (1-4) en Ajax (1-2), maar staat inmiddels op een achtste plaats met tien punten. 'Als we die lijn doortrekken, komen we waar we willen zijn. Wat dat betreft zijn we al een stuk verder dan aan het begin van dit seizoen. Toen hadden we moeite om aan de verwachtingen te voldoen', zegt Koeman op de clubwebsite.

Hoewel Feyenoord tien van de twaalf punten pakte tegen NAC Breda (3-1), Roda JC Kerkrade (4-0), NEC (1-1) en FC Utrecht (1-0), is Koeman nog niet tevreden over het spel. 'De afgelopen weken zijn we steeds beter gaan spelen, al zijn we nog niet tevreden. Tegen Dordrecht kozen we bijvoorbeeld te vaak voor de veilige oplossing, terwijl we graag meer circulatievoetbal willen laten zien.'

De komende weken moet Feyenoord ook in dat opzicht vooruitgang boeken. Koeman probeert dat met name door op de trainingen veel aandacht te besteden aan het combinatievoetbal dat hij voor ogen heeft. 'We proberen de spelers vertrouwen te geven, ook door middel van oefenstof op de training. Dan ben je natuurlijk nog wel afhankelijk van hoe spelers daarmee omgaan in de wedstrijd, maar ik denk dat we op de goede weg zijn.'

Tegen ADO kan Feyenoord niet beschikken over Joris Mathijsen. Hij viel donderdagavond in de rust van het duel met FC Dordrecht uit met een hamstringblessure. Koeman zal daardoor Miquel Nelom waarschijnlijk weer laten opdraven als linksback, zodat Bruno Martins Indi weer terugkeert in het centrum van de defensie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen