Koeman: 'Schade slechte start Feyenoord valt mee'

Hoewel Feyenoord in zeven competitiewedstrijden al elf punten liet liggen, is Ronald Koeman overwegend positief. Volgens de trainer zijn de gevolgen van de teleurstellende seizoensstart te overzien voor de Rotterdammers.

Koeman: 'Schade slechte start Feyenoord valt mee'

Na een blik op de ranglijst constateert Koeman dat het als achtste geklasseerde Feyenoord er minder slecht voor staat dan het vele puntenverlies zou doen vermoeden. Koploper PSV liet namelijk ook al de nodige steken vallen, terwijl Ajax, Vitesse en FC Twente net als Feyenoord met vallen en opstaan aan het seizoen zijn begonnen.

'We hebben een slechte start gehad van het seizoen, maar krabbelen langzaam op en staan maar een punt achter op Ajax en vijf op PSV. Uiteindelijk valt de schade mee, maar we moeten wel zorgen dat we snel beter gaan voetballen', aldus Koeman.

Feyenoord pakte uit zijn eerste drie competitiewedstrijden, tegen PEC Zwolle (2-1), FC Twente (1-4) en Ajax (2-1), geen enkel punt. Daarna rechtten de Rotterdammers hun rug met overwinningen op NAC Breda (3-1) en Roda JC (4-0). Anderhalve week geleden volgde een tegenslag op bezoek bij laagvlieger NEC (3-3), waarna zondag met pijn en moeite werd gewonnen van FC Utrecht (1-0).

Angst
Koeman heeft ook alle vertrouwen in zijn selectie, die volgens hem het geloof in eigen kunnen moet zien te hervinden. 'De angst moet eruit en ik weet ook wel dat het goed komt, binnen een of twee wedstrijden kan het goede spel er weer zijn.' De trainer weet dat er maar één remedie is: wedstrijden winnen. 'Met punten komt vertrouwen en met vertrouwen komt goed voetbal.'

Na het bekerduel met FC Dordrecht van donderdagavond wacht Feyenoord zondag een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Daarna speelt Feyenoord twee lastige uitwedstrijden, tegen respectievelijk Vitesse en Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen