Koeman wil selectie Feyenoord in de winter inkrimpen

Als het aan Ronald Koeman ligt, gaat Feyenoord in december de selectie inkrimpen. De trainer van de Rotterdammers werkt momenteel met een groep van 27 spelers.

Koeman wil selectie Feyenoord in de winter inkrimpen

'En die is bij momenten te groot', stelt Koeman. 'We hebben geprobeerd onze selectie kleiner te maken, maar dat is om welke reden dan ook niet gelukt. Het volgende moment is december. Sinds de voorbereiding weet een aantal spelers precies hoe hun situatie is. Ze mogen weg en dat is nog niet gelukt.'

Koeman zal geen spelers verbannen. 'Iedereen heeft het recht mee te trainen met de selectie', weet de coach. 'Zo lang ze zich niet vervelend gedragen en hun best doen, heb ik daarmee ook geen moeite.'

Met Feyenoord heeft Koeman zich goed hersteld van een matige competitiestart. Op nederlagen tegen PEC Zwolle (2-1), FC Twente (1-4) en Ajax (2-1) volgde een reeks van vier duels waarin tien punten werden gepakt. Van NAC Breda (3-1), Roda JC Kerkrade (4-0) en FC Utrecht (1-0) werd gewonnen. Vorige week werd nog wel teleurstellend met 3-3 gelijkgespeeld tegen NEC.

In de nieuwe editie van VI leest u een uitgebreid interview met Jean-Paul Boëtius, waarin het talent vertelt over zijn knieblessure en de dromen die hij heeft. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen