Italiaans fenomeen Pellè brengt de glimlach terug

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de vierde speelronde was dat Feyenoord-spits Graziano Pellè.

Italiaans fenomeen Pellè brengt de glimlach terug

De man om wie het zondag allemaal draaide, sloop na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda naar huis. Graziano Pellè beperkte zijn commentaar op de eerste overwinning van Feyenoord dit seizoen en zíjn eerste hattrick ooit, tot een kort interviewtje voor televisie en wandelde daarna onder begeleiding van security naar zijn auto.

'Hij heeft een Italiaans griepje', grapte trainer Ronald Koeman, die eindelijk ook weer eens wat te lachen had, 'maar het is duidelijk dat Graziano ontzettend belangrijk is.'

De hattrick van Pellè kwam voor Feyenoord op het juiste moment. De ploeg móést winnen, na de slechtste competitiestart in de historie en vertrouwde daarbij volledig op zijn topscorer. Pellè was al goed voor twee van de drie treffers die Feyenoord tot voor zondag had gemaakt – hij was trefzeker tegen FC Twente en Ajax, en nam Feyenoord tegen NAC opnieuw bij de hand.

Eerst kopte hij een vrije trap van Jordy Clasie achter NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar, nog geen minuut later promoveerde hij een gevoelig passje van alweer Clasie tot doelpunt en na rust voltooide hij zijn trilogie door een afgemeten voorzet van Samuel Armenteros achter de opnieuw kansloze Ten Rouwelaar te knikken.

Drie goals op het moment dat het écht nodig is, dan ben je een fenomeen. Zijn statistieken bevestigen zijn nieuwe status: in 33 competitieduels maakte hij 32 treffers, een gemiddelde waaraan geen enkele andere spits van Feyenoord wist te komen.

Vandaar dat de club zijn topscorer koestert. Toen Koeman zondag werd gevraagd naar Pellè’s aftocht, had de coach de diagnose al klaar: Italiaans griepje, morgen weer over. Het is inderdaad te hopen, want Feyenoord kan niet zonder het fenomeen uit San Cesario di Lecce.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen