Mathijsen moet duel met ADO Den Haag laten schieten

Het zit Joris Mathijsen dit seizoen nog niet mee. De Feyenoord-verdediger moet het thuisduel met ADO Den Haag van komende zondag missen vanwege een blessure.

Mathijsen moet duel met ADO Den Haag laten schieten

'Joris kampt met een blokkade in zijn rug, die uitstraalt naar zijn hamstrings', verduidelijkte trainer Ronald Koeman vrijdag tijdens de persconferentie. Om die reden moest Mathijsen donderdag in de rust van het bekerduel met FC Dordrecht afhaken. Vorige week, in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, kon hij ook al na 45 minuten gaan douchen; toen vreesde Koeman voor een rode kaart voor Mathijsen, die al vroeg geel had gekregen.

Het is sowieso nog niet echt het seizoen van de routinier. In de seizoensouverture bij PEC Zwolle werd hij gepasseerd ten faveure van Bruno Martins Indi, vervolgens begon hij tegen FC Twente en Ajax wél in de basis, waarna hij in de thuisduels met NAC en Kuban Krasnodar (Europa League) weer op de bank moest plaatsnemen.

Tegen Roda JC Kerkrade en NEC speelde Mathijsen weer vanaf het begin, maar zijn laatste twee optredens bleven (deels dus door de blessure) beperkt tot twee keer 45 minuten. Daarnaast is hij ook regelmatig het kind van de rekening als Koeman spits Mitchell te Vrede inbrengt als stormram.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen