Clasie en Martins Indi in de basis, drie debutanten bij NEC

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft voor de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen gekozen voor Bruno Martins Indi als linksback. Bij de Nijmeegse thuisclub zien we drie nieuwe gezichten.

Clasie en Martins Indi in de basis, drie debutanten bij NEC

Omdat Stefan de Vrij en Joris Mathijsen het centrum van de verdediging vormen, is Martins Indi de linksback. In de vorige wedstrijd, de 4-0 zege op Roda JC, moest de international het nog doen met een reserverol.

Daryl Janmaat completeert de defensie. Miquel Nelom kijkt, evenals Jean-Paul Boëtius, toe vanaf de bank. Boëtius is na maanden afwezigheid (knieblessure) terug bij Feyenoord.

Op het middenveld staan Tonny Vilhena en Jordy Clasie Lex Immers bij. Clasie is terug van een hamstringkwetsuur en lost Ruud Vormer, die tegen Roda nog speelde, weer af. Op de linkerflank moet Samuel Armenteros opnieuw voor aanvoer naar spits Graziano Pellè gaan zorgen.

NEC
Bij de Nijmeegse Eredivisie-hekkensluiter maken drie zomerse aanwinsten hun debuut. Marnick Vermijl is de rechtsback, Samuel Stefanik is middenvelder en Jakob Jantscher moet voor goals gaan zorgen bij de ploeg van trainer Anton Janssen. NEC heeft pas twee punten en is op basis van het doelsaldo de nummer laatst van de Eredvisie. De aftrap is om 12.30 uur.

De volledige opstellingen:

NEC Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Conboy; Stefanik, Pálsson, Foor; Jantscher, Higdon, Rieks.

Feynoord Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Vilhena, Immers; Armenteros, Pellè, Schaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen