KNVB wil opheldering over 'op voorhand kansloos' WK-bid

Reacties

De KNVB gaat actie ondernemen, nu FIFA-voorzitter Sepp Blatter in een interview heeft gezegd dat het WK 2018 al voorafgaand aan de verkiezingen aan Rusland was toegewezen. Nederland investeerde 10,4 miljoen euro in een campagne om het toernooi naar de Lage Landen te halen.

KNVB wil opheldering over 'op voorhand kansloos' WK-bid

Het veelbesproken interview dat Blatter gaf tegenover het Russische persbureau Tass, leidde ook al tot Kamervragen over het mislukte Nederlands-Belgische WK-bid. De overheid gaf een subsidie van 2,8 miljoen. 'Zou de Nederlandse staat een schadevergoeding aan de FIFA moeten vragen?', wilde PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken weten.

De KNVB laat het er ook niet bij zitten. 'Ook wij zijn ermee bezig. We hebben contact met de Belgische bond over welke stappen te zetten', laat de voetbalbond weten in een reactie op Twitter. Achteraf blijkt de WK-campagne van de Lage Landen een kansloze tocht langs corrupte kiesmannen. De Nederlands-Belgische delegatie reisde de wereld over om 24 officials te overtuigen. Anno 2015 blijkt dat vijftien van hen inmiddels besmet zijn. Zij zijn verdacht, gearresteerd, geschorst of worden onderzocht.

KNVB WK bid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.