KNVB verwerpt kritiek Advocaat over programma

Reacties

Dick Advocaat was vrijdag zeer kritisch richting zijn voormalige werkgever, de KNVB, maar de bond kan zich niet vinden in de kritiek van de AZ-trainer. Die vindt dat de Alkmaarders worden benadeeld door de verschuivingen als gevolg van de volgende maand in Nederland te houden kerntop.

KNVB verwerpt kritiek Advocaat over programma

Ajax komt in het weekend van 22/23 maart niet in actie en kan zich daardoor langer voorbereiden op de halve finale van het KNVB-bekertoernooi op bezoek bij AZ op 27 maart. 'Als de KNVB Ajax dat weekend ervoor uit de competitie haalt, moet dat bij ons ook gebeuren', stelde Advocaat. De KNVB benadrukt dat het de wedstrijden niet vrijwillig heeft verplaatst.

'Wij hebben richting die halve finale nu maar drie dagen vrij en Ajax ruim een week', vervolgde Advocaat vrijdag tijdens de persconferentie van AZ. Ook geen probleem volgens de KNVB: volgens de richtlijnen die samen met de clubs zijn afgesproken, zijn twee etmalen rust tussen wedstrijden voldoende. Tussen de competitiewedstrijd van AZ op zondag 23 maart en de halve finale van de KNVB beker op donderdag 27 maart zitten meer uren dan er in vier etmalen gaan.

De KNVB is overigens bereid om met Advocaat mee te denken. Als AZ samen met de gemeente Alkmaar tot overeenstemming komt dat het thuisduel met PEC Zwolle van zondagmiddag 16.30 uur naar 12.30 uur verplaatst kan worden, zal de voetbalbond het tijdstip vervroegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.