Advocaat: 'In dat bosje in Zeist snappen ze het niet'

Reacties

Dick Advocaat overweegt op zondag 23 maart met een tweede elftal aan te treden tegen PEC Zwolle, in reactie op de weigering van de KNVB om AZ dezelfde behandeling te geven als bekeropponent Ajax.

Advocaat: 'In dat bosje in Zeist snappen ze het niet'

Door de atoomtop in Nederland is de inzetbaarheid van politie rond voetbalwedstrijden een probleem. De KNVB was genoodzaakt het programma van het vierde weekend van maart deels aan te passen. Onder andere de wedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk is verschoven naar 3 april.

Omdat AZ dat bewuste weekend wel gewoon in actie komt tegen PEC Zwolle, leidt dat tot een ongelijke situatie. Advocaat hekelt de KNVB voor het besluit om in aanloop naar de halve bekerfinale op donderdag 27 maart AZ wel drie keer binnen tien dagen te laten spelen en Ajax niet.

'Ajax kan richting de halve finale geen rode kaarten krijgen, geen blessures oplopen. Dit is zeer onrechtvaardig', aldus de Haagse coach. 'Met dank aan de KNVB. In dat bosje in Zeist snappen ze niet waar het om gaat.'

De KNVB stuurde een brief naar AZ naar aanleiding van het Alkmaarse protest. Het antwoord was allerminst naar de zin van Advocaat: 'Ze verschuilen zich achter de regels. Ze moeten naar de situatie kijken. Te belachelijk voor woorden!'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.