KNVB verplaatst vijf duels vanwege atoomtop

Reacties

De KNVB gaat vijf competitieduels verplaatsen vanwege de atoomtop die op maandag 24 en en dinsdag 25 maart bijeenkomt in Den Haag. Dat maakt de bond vrijdagmiddag na overleg met alle betrokken partijen bekend.

KNVB verplaatst vijf duels vanwege atoomtop

Tijdens de bijeenkomsten van de atoomtop komen 58 wereldleiders bijeen om te spreken over nucleair terrorisme. Vanwege de druk die dat legt op het Nederlandse politiekorps, is de KNVB met de politie, de burgemeesters en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding in overleg getreden.

Tijdens dat overleg is besloten dat vijf van de duels die gepland stonden voor het weekeinde van 21, 22 en 23 maart niet kunnen doorgaan. Ook twee wedstrijden uit de Jupiler League worden verplaatst.

Onderstaande Eredivisiewedstrijden kunnen niet plaatsvinden tijdens speelronde 29:
Heracles Almelo - Feyenoord
RKC Waalwijk - Ajax
FC Twente - ADO Den Haag
Go Ahead Eagles - NAC Breda
FC Utrecht - Cambuur Leeuwarden

De afgelasting is slecht nieuws voor Ajax. De Amsterdammers nemen het op donderdag 27 maart op tegen bekerhouder AZ in de halve finale van het bekertoernooi, terwijl zaterdag 30 maart de Eredivisie-topper tegen FC Twente wacht. De wedstrijd tegen RKC Waalwijk gaat naar donderdag 3 april. Indien Ajax op die dag moet spelen in de Europa League gaat deze wedstrijd naar woensdag 16 april. Op zondag 6 april speelt Ajax opnieuw  een topper, dit keer op bezoek bij Vitesse.

KNVB-competitiemanager Gijs de Jong (foto) betreurt de uitkomst van de gesprekken, vooral omdat de verplaatste duels nu worden afgewerkt op woensdagmiddag 2 april om 15.45 uur. De KNVB kon niet anders dan die supportersonvriendelijke middagtijd aan te houden, omdat er 's avonds geen voetbal mogelijk is door de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.