NAC, De Graafschap, Excelsior en Fortuna in gevarenzone

Reacties

In navolging van Fortuna Sittard zitten ook NAC Breda, Excelsior en De Graafschap op financiëel gebied in de gevarenzone. De KNVB heeft op basis van de ingediende begrotingen de categorie-indeling bekend gemaakt, waarbij deze clubs zijn ingedeeld in Categorie 1.

NAC, De Graafschap, Excelsior en Fortuna in gevarenzone

De vier werken aan hun financiële herstel, wat veelal betekent dat ze moeten saneren. FC Emmen is ten opzichte van de laatste meting gepromoveerd naar categorie 2. NAC Breda, De Graafschap en Excelsior werden daarentegen teruggezet naar de zorgwekkende categorie.

Het merendeel van het betaalde voetbal bivakkeert in de tweede categorie, waaronder ook Feyenoord en Vitesse. Tien clubs zijn ingedeeld in de hoogste categorie. Ajax, Almere City FC, AZ, FC Oss, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, SC Heerenveen, PSV, Telstar en Sparta Rotterdam komen voor in de lijst van de meest gezonde clubs van Nederland.

Vrijstelling
Als amateurvereniging wordt Achilles '29 niet opgenomen. Ook FC Twente is niet opgenomen in de lijst, al is dat in het geval van de Tukkers van tijdelijke aard. De definitieve besluitvorming over hun indeling volgt op een later moment. Deze heeft namelijk nog niet kunnen plaatsvinden door een specifiek en technisch aspect in de beoordeling van hun cijfers.

Volledige overzicht
Categorie 1: NAC Breda, Excelsior, De Graafschap en Fortuna Sittard.
Categorie 2:
ADO Den Haag, FC Groningen, FC Volendam, FC Emmen, FC Utrecht, FC Den Bosch, SC Cambuur, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Feyenoord, Helmond Sport, NEC, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkade, Vitesse, VVV-Venlo, Willem II, MVV Maastricht en PEC Zwolle.
Categorie 3:
Ajax, Almere City FC, AZ, FC Oss, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, SC Heerenveen, PSV, Telstar en Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.